ta mig till www.vib.se
IBF Västerås

Välkommen till VIB-herrarnas A-lag - IBF Västerås

Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Mellersta Svealand säsongen 21/22.

Turre och Wisén är tillbaka
2021-10-08 20:05
Turre och Wisén är återförenade i VIB

Så är duon Andreas Wisén och Joakim Turunen klara för comeback i VIB. Joakim Turunen, Turre kallad, spelade senast med laget säsongen 2019–2020 när corona abrupt satte stopp för slutspel. Till denna säsong blev han värvad till Hagunda, nykomlingar i SSL, men valde som bekant att kliva av innan serien drog i gång. Lusten och viljan att spela innebandy visade sig vara kvar och Turre började träna så smått med VIB.

Så här kommenterar Turunen själv sin återkomst
– Det känns otroligt bra att vara tillbaka, det är en spännande trupp med många yngre spelare sedan jag var här sist. Jag hoppas att jag kan bidra till att tävlingsmomentet på träning och match höjs lite till. Det ska bli jäkligt roligt att få lira med mina gamla vänner igen och samtidigt lära känna dom som jag inte spelat med tidigare.

Sportgruppens Mikael Foppa Forsberg är glad att Turunen är tillbaka. – Precis vad vi behöver just nu! Få in en spelare som vi vet kan leverera. Forsberg menar att han vet vad han får i både Turunen och Wisén. – Det är roligt att han väljer att fortsätta hos oss trots intresse från lag högre upp, kommenterar han förlängningen med Andreas Wisén.

Tränare Gabriel Brandberg säger att det är kul att få in en rutinerad duo som också varit med tidigare. – Vi både spetsar till och breddar truppen då vi gått på ganska tunt med folk. I Turre får vi en kravställare som har höga krav på sin omgivning men också på sig själv. Även tempo och målskytte, fyller Gabbe på.

Andreas Wísén som varit med laget de två coronasäsongerna beskriver Brandberg så här:
– Wisén har en speed som få spelare i denna serie har. Även här kan vi bjuda på en målskytt och matchvinnare. Sist han spelade match avgjorde han i sudden mot Sandviken för ca 1 år sedan.
– Det ska bli kul att se vad de kan åstadkomma, avslutar han.

Wisén om sin comeback i den vita tröjan:  – Jag har trivts väldigt bra här tidigare och det här blir den första hela säsongen, hoppas jag. Jag har ju bara spelat sex matcher på grund av corona och skador. Jag ser fram emot att spela med alla gamla och nya grabbar: Målet som jag själv har är att vi ska gå så långt som möjligt, slutspel och så vinna det.

AIK förra veckan och Farsta IBK imorgon - äntligen igång med träningsmatcher
2021-08-14 14:05
Gabriel Engström var en av flera från utvecklingslaget som stod för fina insatser i matchen. Foto: Tony Jansson

Förra veckan rivstartade med träningar och match mot allsvenska AIK som ju kvalade till SSL förra säsongen. Efter att inte ha spelat matcher sedan oktober förra året var det riktigt kul att vara i gång igen och att se publik på läktarna. Att möta AIK så tidigt på säsongen var kanske inte optimalt då vi hade så få träningar och inte hunnit få tillbaka spelare som är borta för att de sommarjobbar på andra orter och ansluter senare.

– De spelade ju i våras, så det är klart att det blir skillnad, menar tränare Brandberg och syftar på AIK. Matchtempot är inte där, fullt förståeligt och AIK är alltid fart och fläkt. Fysiskt tycker jag inte att det var någon större skillnad utan vi står upp bra.

– Vi går lite tungt på några spelare och framför allt har vi några utvecklingspelare med där det syns att ett år har gjort väldigt mycket. De var med mot Teknologerna i en träningsmatch förra försäsongen. Det är spelare som vi vill ska vara med och få känna på spel på den här nivån och det finns några till i utvecklingslaget också.

Matchen slutar 1–7 (Periodsiffror: 0 - 3, 1 - 2, 0 – 2) efter att laget åkt på några kontringar. – Det är någonting som vi ska träna på och vi ska jobba på att komma in i matchtempo.  Över lag tyckte killarna det var kul och roligt att spela och det var målet med den här matchen. – Jättekul att det är igång, avslutar ”Gabbe”.

Simon Wesslund fick inviga säsongens målskytte för VIB då han nätade i andra perioden efter pass från Marcus Lundberg.

Tony Janssons bilder från matchen

Highlights på AIK:s Instagram

I säsongens andra träningsmatch välkomnar vi Farsta IBK, en ny bekantskap för oss och de spelar i Division 1 Östra Svealand. Söndag 15 augusti  kl 16.

Vi hälsar dem och publik välkomna!

VÅRA SPONSORER