ta mig till www.vib.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IBF Västerås

Välkommen till Västerås Innebandys A-lag, Herr

Sidan för vårt herrlag som spelar i Division 1 Mellersta Svealand säsongen 23/24.

Inför Norrköping hemma
2023-09-30 09:08
Den trånga Ljungsbrohallen var en kontrast mot luftiga Mälarenergi Arena.
Förra helgen mötte vi Bergs IK. En premiär som bjöd på mycket, i flera bemärkelser. Vi bjöd bokstavligen på fyra mål och fick slita för att hålla oss kvar i matchen.
Även om Bergs var vassare och lugnare med boll i stora delar av matchen så skapar vi lägen för att kvittera när matchen väl ska avgöras.
 
Tränare Jonathan Eriksson:
"En bra premiärmatch i det avseendet att vi fick slita mycket för varandra och lyckades hålla oss kvar i matchen trots att vi bjöd på ett antal mål. Såklart otroligt surt att förlora med uddamålet givet att vi släpper ett "spelmål" på 60 minuter mot ett av seriens starkaste lag. Det visar någonstans att vi också har kapaciteten som krävs för att vara däruppe och fajtas.
 
Prestationsmässigt kan vi se att vår målvaktsbesättning håller högsta klass och om vi ska nämna några andra som gör fina prestationer så sticker Schlugi (William) och Vanni (Kazper Vanninen) ut.
 
Nu möter vi nykomlingen Norrköping som också förlorade sin premiär (Torshälla 5-7). Det är alltid svårt att skapa sig en bild såhär tidigt på säsongen; hur spelar laget för stunden, kan vi försöka se någon ledtråd i hur de vill spela osv. För vi alla vet att inget sitter till 100% såhär tidigt på säsongen så det handlar mestadels om att minimera sina misstag.
 
Vi åkte på några smällar senast men ställer trots det tre mycket starka formationer på banan idag mot Norrköping."
 
 
Välkomna ner till arenan säger vi. Kl 16 tekar vi alltså igång!
 
Kan ni inte vara på plats ses vi på innebandy tv:  https://bit.ly/3t9eqoJ
 
 
//Ledarna i H1
Oskar Fröberg tränar med A-laget
2023-09-20 17:00
Oskar Fröberg
 
Oskar Fröberg, helgens tvåmålsskytt, tar klivet upp i herrarnas träningsgrupp.

Oskar var med och kände på A-lagets träningar en del redan förra säsongen. Men med den stora backbesättningen som var då, fanns det inte så stort utrymme för försvarsspelare att fylla på underifrån på träningarna. (Det optimala antalet utespelare på träning är 20 st.)

 

Den här säsongen har det dock blivit fler träningar för Oskar och dessutom två träningsmatcher. Den första matchen mot Nykvarn råkade tyvärr Oskar ut för en skada och fick utgå tidigt. Men mot Vaksala i söndags kunde han vara med fullt ut och stod för en imponerande insats över hela banan. Som kronan på verket blev det också två mål för unge Fröberg (född 2005).

 

Så här säger tränare Jonathan Eriksson om Oskar Fröberg:

- Det som framförallt gör att Oskar kan kliva in direkt och tillföra på denna nivå grundar sig i fysiken och hur han löser svåra situationer på banan. Utöver detta besitter han ett skott i fart som han nyttjar smart, samt att han med sin räckvidd är otroligt svår att möta i sarghörnen.
Jag ser framemot att följa Oskars resa och hjälpa honom att ta nästa steg här hos oss.

 

Oskar kommer framöver att träna med A-laget regelbundet och finnas tillgänglig för spel i serierna Division 1 Mellersta, Herrar Division 2 samt Juniorallsvenskan (HJAS).

Ung vibbare kommer hem
2023-06-05 19:05
Casper Pontelius, fostrad i VIB, återvänder från Falun.

Näste man att välkomnas in i truppen är rightbacken Casper Pontelius. Tränare Jonathan Eriksson resonerar  så här om truppen och hur förväntningarna på Casper ser ut:

 

"För att få till ett lyckat truppbygge behövs spelare med olika karaktärer och spelstil, men också spelare som är i olika stadier i sin karriär. Vi vill ha en bra balans mellan hungrigt, nytt och rutinerat och i Casper får in både hunger och ambitioner. 


Casper har inte spelat på den här nivån tidigare, men vi såg något spännande under träningarna han gjorde med oss under våren. Förra säsongen fick vi se prov på hur snabbt yngre spelare som Hellqvist och Sebbe anammade tänk och knep en startplats, så förutsättningarna finns även om vi alltid har tålamod med yngre förmågor. Vi tror att Casper har grundförutsättningarna för att i lugn och ro ta nya kliv i sin utveckling i vår miljö." 

 

 

Vi låter också Casper berätta om sig själv och helt okänd är han ju inte för alla.

- Jag spelar back där mina främsta styrkor är min snabbhet och duellspel.

- Min innebandykarriär startade i VIB och där spelade jag från att jag var i 5-6 års åldern till 16 år. Då flyttade jag till Falun för att spela innebandy i IBF Falun Utveckling och gå på innebandygymnasiet där uppe.

 

Som alltid är vi nyfikna på hur du som spelare har resonerat i valet av klubb.

-Det blev VIB utav den enkla anledningen att det är ett ”hem” då det är där jag blivit fostrad som innebandyspelare. Sen tycker jag också att det verkar vara något riktigt bra på gång i föreningen som jag vill vara en del utav.

 

Jonathan har berättat att du redan tränat en del med laget under våren, hur har det varit?

- Jag har fått ett gott intryck av laget där jag blivit väl omhändertagen de gånger jag varit med och lirat med grabbarna. Jag känner en del sedan innan så det känns verkligen jättebra.

 

Hur ser dina förväntningar ut?

- Mina förväntningar på säsongen är att få utvecklas mer som innebandyspelare, men också att  få lite mer rutin när det kommer till seniorinnebandy då detta blir min första riktiga säsong som senior.

 

Och något mer jag vill ha sagt är väl att jag hoppas att få träffa på så många som möjligt i hallen mot hösten/vintern❤️🤍🖤

 

Tack Casper och varmt välkommen tillbaka till vibfamiljen!

 
Nyförvärv med rutin - "Nyttigt tillskott"
2023-05-31 20:09

Igår blev det klart med ännu ett nyförvärv till herrlaget. Nu ansluter Eskilstunabon Emil Schalin Eriksson. De två senaste säsongerna har han huserat i Arboga, men han har tidigare spelat i division 1 med både Örebro SK och Torshälla.

Tränare Jonathan Eriksson säger så här om värvningen: "– I och med den generationsväxling vi gjorde föregående säsong, har vi varit väldigt angelägna både att behålla och fylla på med rutin denna säsong. Dels för att vi tidigare tappat några rutinerade spelare, dels för balansen i gruppen.

 

Emil är en lagspelare som vet vad som krävs på den här nivån samtidigt som han fortfarande har hungern att uppnå mer. Jag tror att han blir ett nyttigt tillskott både i omklädningsrum och på planen.”

 

Såklart är vi nyfikna på Emil som förstås fått svara på några frågor om sig själv. 

 

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag ser mig själv som en vänsterforward med hyfsad spelförståelse, samt en som är beredd att göra jobbet för laget. 


Varför valde du VIB?
– Kände att jag ville ha en ny utmaning och gillade verkligen intrycken jag fick på och vid sidan av planen när jag var på provträning. 


Vad är intrycket efter några träningar med laget?
– Bra fart och mycket spel, precis som det ska vara den här tiden på året. 
Ett fint gäng, verkar som det är goa gubbar allihopa. Jag gillar att det tävlas på varje träning. Bra mentalitet! 

 

Vilka förväntningar har du på kommande säsong?
– Klurig fråga efter bara några träningar, men jag tror det blir en rolig säsong. Lite nya lag i serien så blir väl att ta det match för match. Men jag tror det blir riktigt bra, spännande!

Kul att få välkomna dig till herrlaget och VIB-familjen, Emil!

Ledarna i H1

Nyförvärv till herrlaget
2023-05-23 21:54
Carl Brorsson är taggad på en säsong i den vita tröjan.

Vi välkomnar Carl Brorsson till stan och Västerås Innebandy! Flyttlasset går till Västerås i sommar och Carl som redan har kompisar i stan och föreningen tvekade inte på sitt val av ny klubb:  

 

- Beslutet blev inte så svårt när man känner personer i klubben sen innan och fått en bra uppfattning om klubben, ledare och spelare.  Jag har fått en bra idé om vad klubben vill och vad målen med säsongen är. Och jag vet att det finns många unga duktiga spelare, säger han när han får frågan vad han vet om föreningen.

 

Senaste året har det inte blivit mycket innebandy för 21-åringen som har gjort sin militärtjänstgöring och muckar om några veckor. Dessförinnan spelade han division 1 med Hammarby IF IBF. Efter det uppehållet är Carl grymt sugen på att dra igång med VIB.

 

Själv beskriver han sig som en rightfattad forward som gillar att skjuta och göra mål samt lägga ner grovjobbet på plan! 

 

Tränare Jonathan Eriksson hälsar välkommen och säger så här om första nyförvärvet: 

-En right-forward som trots sin ålder hunnit med några säsonger i div 1. Av erfarenhet vet vi att det kan vara svårt att flytta och acklimatisera sig till både ny stad och nytt lag men vi är säkra på att Carl ska passa bra in i gruppen samt vara en bidragande faktor till att vi tar nästa steg som lag. 

 

Carl vet vad han har för förväntningar: - Att snabbt komma in i gänget och laget. Göra en bra säsong, och vara uppe i toppen och slåss om en kvalplats! Jag är sjukt taggad på att säsongen ska dra igång!

 

Välkommen!

//Ledarstaben H1

Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
 
VÅRA SPONSORER